7 Aralık 2013 Cumartesi



            2013 İstanbul'daki Arıcılık ve Bal Fuarına 23 KASIM 2013 tarihinde Bartından ben ve hobi olarak bir kaç kovanla arıcılık yapan Sayın Dr.Vecdi bey ve Zonguldak Arıcılar birliği Üyesi Hasan KALPAKLI ile yine aynı bölgeden Ekrem KÖSE olmak üzere 4 kişi icabet ettik. Giderken yanıma dijital fotoğraf makinamı da almıştım, fakat ne aksilik teknik hatadan dolayı bir çok güzel anı çekemedim. Festival alanından çıktıktan sonra  gezelim dedik, fuar alanı  olan Harbiyeye çok yakında bulunan Taksim Beyoğlu derken hava karardı, bu arada fotoğraf makinamıda tamir ettirdim.
             Akşam yemeğini de Kumkapı balık lokantası olabilir ortak görüş kararı alındı. tabiki o anlar yazı ile anlatılmaz ancak yaşamak lazım..............!). Sonra Küçük yalı misafirhaneye geçtik her yönüyle mükemmeldi diyebilirim.
              İstanbuldaki Arıcılık Festivalinden tabiki faydalandık, orada arıcılık malzemeleri ve balcılık alanında Türkiyenin önemli firmalarını gördük. Fuarda bir stant'da Kestane balını satan bir firmanın balını tattık,sonuc olarak bizim yörenin balı 10 numara diyebiliriz, birde gramaj olarak 850 gr bala 80 tl fiat biçtiler. tabiki ülkenin hemen hemen her yöresinden özellikle çiçek ballarının sergilendiğini gördük.
                Tabiki bu festivaller önemli herkesin algısı,karşılaştırması ve kendince yorumu farklı oluyor,ama doğru bir tanedir değişmez bizde onun peşinden gideceğiz. Sonuç olarak ÜRETEN'le tüketen bir olurmu.
Bolgg spotumda teknik hatadan dolayı yazımı geç yazdım özür dilerim. Bu arada Vecdi hocamın babası Bartın Barosunun ilk kurucusu Sabri ÇAVUŞOĞLU'na allahtan rahmet diliyor geride kalanlara sabırlar diliyorum. HOŞ OLUN,HOŞÇA KALIN.



                                         
                                 

                                         
                                             
                                  Fuar'dan sonra Beyoğlun'da bir gezinti... 

1 yorum: